Krosno, dnia 31.07.2014 r.
BFP.042.47.33.2014.G
OGŁOSZENIE
dotyczące zamówienia poniżej 30 tys. euro
GMINA KROSNO, 38 - 400 Krosno, ul. Lwowska 28a tel. (13) 43 675 43,
faks (13) 43 628 65; NIP 684 - 00 - 13 - 798; REGON 000526989
OGŁASZA
że udzieli zamówienia na zakwaterowanie i wyżywienie gości zaproszonych na Karpackie Klimaty organizowane w ramach projektu pn. „Artystyczne rynki pogranicza – Bardejov i Krosno”, który współfinansowany jest przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Rzeczpospolita Polska – Republika Słowacka 2007-2013
1. Adres strony internetowej na której zamieszczony jest przetarg: www.krosno.pl /BIP
2. Opis przedmiotu zamówienia i termin realizacji
- Zakwaterowanie w co najmniej trzygwiazdkowym hotelu w centrum miasta Krosna dla 70 gości zaproszonych na Karpackie Klimatu w dniach 22-25 sierpnia 2014 r.
- Wyżywienie całodniowe (pełne) dla 70 gości ze Słowacji, w dniach 22- 24 sierpnia 2014- trzy dni ( w sumie 210 całościowych wyżywień )
składające się z:
- obiad
- podwieczorek
- kolacja,
- Wyżywienie częściowe – 20 osób w dniach 22-24 sierpnia – trzy dni
(w sumie 60 częściowych wyżywień)
składające się z:
- obiad
- podwieczorek,
3. Szczegółowy opis zamówienia:
1) Obiad w dniach: 22,23,24 sierpnia dla 70 osób zakwaterowanych w hotelu oraz 20 osób zaproszonych – dziennie 90 posiłków, podawany około godziny 14.00
Ogólne wymagania dla wszystkich obiadów:
Obiad powinien się składać z zupy, dania głównego, napoju i deseru.
Przykładowe menu:
Zupy: 250 gram - pomidorowa, rosół, jarzynowa, ogórkowa, barszcz czerwony (z dodatkami dostosowanymi do zupy – ryż, makaron, grzanki, ziemniaki).
Dania główne – mięso drobiowe lub ryba 150 g, ciepłe dodatki odpowiednie do dania (ziemniaki, ryż, kasza) min. 100 g do każdej porcji, w ciągu trwania turnusu dwa dania jarskie odpowiadające kalorycznie posiłkowi mięsnemu pierogi typu ruskie, kopytka, kluski leniwe, kluski śląskie.
Zestawy surówek co najmniej 2 różne do każdego dania, minimum 100 gram do każdej porcji skomponowane ze świeżych warzyw np.: marchewka z jabłkiem, ogórki, kapusta biała lub czerwona.
Napoje bez ograniczeń:
- soki – wybór smaków
- woda mineralna niegazowana
- kawa / herbata – różne smaki, różne rodzaje
Deser
Ciasto ( sernik, szarlotka ) lub lody – do wyboru
- PODWIECZOREK w dniach. 22, 23, 24 sierpnia 2014 r. podawany dla 70 gości zakwaterowanych w Hotelu oraz 20 osób zaproszonych - dziennie 90 posiłków, podawany ok. godz.16.00.
Napoje bez ograniczeń:
Kawa/ herbata różne rodzaje, różne smaki plus dodatki
Woda mineralna gazowana/ niegazowana
Soki -wybór smaków
Do wyboru w kolejne dni:
Ciastko – szarlotka, sernik – 1 porcja z dodatkami
Przekąski słone –wybór tartinek, kanapeczek na krakersach, koreczków
- Kolacja w dniach 22, 23, 24 sierpnia 2014 r. podawana dla 70 gości zakwaterowanych w Hotelu. Podawana ok. godz. 20.00
Ogólne wymagania dla kolacji:
Kolacja składa się z posiłku jednodaniowego w porcjach dla każdego uczestnika oddzielnie oraz szwedzkiego stołu . Posiłek jednodaniowy ciepły lub zimny – sałatka z kurczakiem, lasagna , zapiekanka, warzywa grillowane, makarony z dodatkami – wybór co najmniej trzech dań.
Szwedzki stół – na zasadzie dodatku do głównego dania kolacyjnego – wędliny, sery, mięsa pieczone, sałaty warzywne.
Napoje bez ograniczeń
Napoje bez ograniczeń:
- soki – wybór smaków
- woda mineralna niegazowana
- kawa / herbata – różne smaki, różne rodzaje
Wszystkie posiłki podawane w restauracji w miejscu zakwaterowania. Na każdy posiłek minimum cztery osoby do obsługi. Wykonawca zobowiązany jest przygotować odpowiednio nakrycie stołów, podać posiłek zgodnie ze standardami dotyczącymi gastronomii i uprzątnąć pomieszczenie po zakończeniu posiłku.
4. Termin realizacji zamówienia:
1) Krosno, 22-25.08.2014 r.
5. Wymagane dokumenty:
1) Oferta odpowiadająca wymogom formalnym, wg dołączonego formularza oferty - zał. 1.
6. Warunki płatności:
a) Wypłata wynagrodzenia nastąpi w terminie 14 dni po przedłożeniu rachunku/faktury, przelewem na konto podane przez Wykonawcę.
b) Wypłata nastąpi na podstawie sporządzonego protokołu odbioru i wykonania usługi, który zostanie podpisany przez przedstawicieli stron.
7. Kryterium oceny ofert:
Przy wyborze ofert, Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
- najniższa cena brutto - 100%
8. Zamkniętą kopertę zawierającą ofertę należy złożyć w Urzędzie Miasta Krosna przy ulicy Lwowskiej 28a w pokoju nr 01, parter (kancelaria ogólna).
Koperta powinna być oznaczona poprzez podanie tytułu zamówienia na zakwaterowanie i wyżywienie gości zaproszonych na Karpackie Klimaty – napis Nie otwierać przed dniem 07.08.2014 r. przed godz. 12:50.
9. Termin składania ofert upływa dnia 07.08.2014 r. o godz. 12.00.
10. Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego przy ul. Lwowskiej 28a w Krośnie, pokój nr 334 w dniu 07.08.2014 r. o godz. 12:50.
W cenie ofertowej należy uwzględnić wszystkie koszty związane z kompleksową realizacją przedmiotu zamówienia.
Wszystkie rozliczenia między Zamawiającym a Wykonawcą dokonywane będą w PLN.
Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
Postępowanie prowadzone jest w języku polskim. Oferta musi być napisana czytelnie, w języku polskim. Oferta winna być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy, zgodnie z jego formą reprezentacji określoną
w rejestrze handlowym lub w innym dokumencie.
11. Pracownikami uprawnionymi do kontaktów z Wykonawcami są:
Pan Grzegorz Półchłopek – Z-ca Naczelnika Wydziału Kultury, Sportu i Turystyki, 38-400 Krosno ul. Lwowska 28a, w godzinach 7.30 do 15.30, tel. kontaktowy 13 47 43 334 – sprawy formalne i merytoryczne.
Sposób porozumiewania:
a) pisemnie na adres: Urząd Miasta Krosna, Wydział Kultury, Sportu i Turystyki, ul. Lwowska 28a, 38-400 Krosno,
b) za pomocą poczty elektronicznej na adres: e-mail: k@um.krosno.pl.
12. Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty zostanie umieszczona na stronie: www.krosno.pl/BIP . Zawiadomienie Wykonawcy o wyborze jego oferty będzie jednocześnie zaproszeniem do zawarcia umowy.
2014-08-07 12:00:00
Pliki: | |||||
Lp. | Nazwa | Rozmiar | Typ | ||
1. | oferta | 81.80 Kb |